Bugün

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI TOROSLAR'DA COŞKUYLA SONA ERDİ

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun yarıştığı Dünya Bocce Şampiyonası; final müsabakalarının ardından ödül ve kapanış töreni ile sona erdi.

07 Kasım 2022 - 15:55
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MAÇA İFTAR MOLASI
MAÇA İFTAR MOLASI

Toroslar Bocce Tesisi’nde, 1-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada; ülkemizi raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde temsil eden milli sporcu Eda Sayak, Şili’li rakibini mağlup ederek kazanmış olduğu altın madalya ile dünya şampiyonu oldu.

Toroslar Belediyesi Bocce Takımının milli sporcusu Mehmet Can Yakın ise volonun röle disiplininde birlikte mücadele ettiği milli sporcu Burak Altay ile birlikte bronz madalya kazanarak dünya üçüncülüğünü elde etti.

BAŞKAN YILMAZ; “MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, final müsabakalarını yakından takip etti.  Raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde yarışan milli sporcu Eda Sayak’ın finalde rakibini mağlup ederek dünya şampiyonu olması, sevincini salondakilerle paylaşması ve omzuna aldığı şanlı Türk bayrağıyla parkuru turlaması Başkan Yılmaz'ı duygulandırdı.

Milli Sporcu Eda Sayak’ı tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Başkan Yılmaz; “Mutluyuz ve gururluyuz. Dünya üzerinde takip edilen spor dalları arasında yer alan Dünya Bocce Şampiyonası, sadece bir yarış müsabakası değil aynı zamanda ülkemizin ve Mersinimizin tanıtımı adına da büyük bir organizasyon oldu” dedi.

Toroslar’ın bocce sporunun bir merkezi haline geldiğini belirten Başkan Yılmaz, dünyanın en iyi bocce sporcularının yarıştığı şampiyonada bronz madalya kazanan Toroslar Belediyesinin milli sporcusu Mehmet Can Yakın ile milli sporcu Burak Altay’ı da tebrik etti.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesinin işbirliğinde dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.

Ödül törenine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhur İttifakı Milletvekilleri Olcay Kılavuz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Zeynep Gül Yılmaz, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl ve İlçe Kurum Müdürleri, belediye meclis üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.